Profiel

Jo Krill is geboren in 1961 in Vaals in de Zuid Limburgse heuvels. Hij behaalde in 1986 zijn doctoraal diploma als economisch geograaf aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en studeerde in diezelfde periode organisatiekunde aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Hij begon zijn professionele loopbaan bij de Kamer van Koophandel in Arnhem, waar hij de functie van hoofd beleidsadvisering & onderzoek en adjunct secretaris bekleedde. In 1992 werd hij interim directeur van twee regionale samenwerkingsverbanden in Gelderland. In 1994 werd bij de oprichtend directeur van een publiek private ontwikkelingsmaatschappij ESKAN. Tijdens deze periode was hij sterk betrokken bij het initiëren van stimuleringsprojecten voor het Midden- en Kleinbedrijf in de regio Arnhem-Nijmegen, evenals de werving van buitenlandse investeringen. Tussen 1994 en 1997 specialiseerde Jo Krill zich in het opbouwen en onderhouden van sterke netwerken van bedrijven, overheden en politiek, evenals public affairs voor regionale bedrijven en overheden naar de Europese Commissie. Hij was lid van een groot aantal stichtingen, adviesraden en ondernemersverenigingen. Hij bekleedde tevens enkele commissariaten. Tussen 1994 en 1998 was hij als projectmanager in de regio Arnhem Nijmegen verantwoordelijk voor de toewijzing van Europese subsidies in het kader van het Europees Fonds Regionale Ontwikkeling en het Europees Sociaal Fonds.

In 1999 trad hij toe tot de directie van Vereenigde, octrooigemachtigden, merkengemachtigden en advocaten in Den Haag. Hij gaf als operationeel directeur vorm aan de groeistrategie van de onderneming en de professionalisering van het management en de interne organisatie. Na ruim drie jaar heeft hij begin 2002 zijn eigen adviespraktijk gestart: KRILL-SDOD. Hij specialiseert zich in boardroomconsultancy voor professionele dienstverleners en industriële ondernemingen op het gebied van visie en strategie ontwikkeling, verbeterings- en veranderingsprocessen, directie alignment en coaching.

Krill heeft gedurende zijn ruim 15 jarige loopbaan voornamelijk gefunctioneerd in (eind) verantwoordelijke leidinggevende en directiefuncties. Daarnaast heeft hij gedurende 10 jaar ruime ervaring opgedaan in lokale, nationale en internationale bestuursfuncties in zeer diverse netwerken. Zo was Krill nationaal voorzitter van Junior Kamer Nederland, Vice President in het wereldbestuur van Junior Chamber International, voorzitter van een belangenorganisatie van afgestuurde en studerende geografen, voorzitter van diverse bedrijvencentra voor startende ondernemers en bekleedde hij tientallen bestuursfuncties bij maatschappelijke, wetenschappelijke en bedrijfsgerichte organisaties. Hij is afstudeerdocent aan de MBA opleiding van SWOT, de Stichting Wetenschappelijke Opleidingen van de Universiteit Twente en organiseert regelmatig in samenwerking met andere adviseurs “Leadership Academies” in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Cyprus.

Jo Krill is auteur van het boek “Omgaan met Verandering” dat in 2004 door Academic Service is uitgegeven en van het boek "Veranderingen vormgeven" in 2005 verschenen bij dezelfde uitgever.